KernTalenten

Wat zijn KernTalenten ?

KernTalent is een nieuw begrip. Het is een combinatie van je aard, je potentieel en je intrinsieke motivatie. KernTalenten vormen een diepere laag, waaruit klassieke talenten en competenties verder ontwikkeld kunnen worden.

Een degelijke kennis van je KernTalenten kan je helpen om de juiste keuzes te maken op alle belangrijke momenten in je leven: van studiekeuze tot loopbaan, privérelaties, hobby’s, …  Maar ook bij een (naderende) burn-out of bore-out biedt jouw persoonlijke KernTalentenconstellatie inzicht in activiteiten die voor jou een energiebron of een energielek kunnen zijn.

KernTalenten bewijzen dagelijks hun nut in alle gevallen waar keuzes moeten worden gemaakt voor zelfontwikkeling.

De talentencoach van Talentvol Leven werkt met de KernTalentenmethodiek zoals die uitgevonden en beschreven is door Danielle Krekels van CoreTalents.

Deze KernTalentenmethode is dé methode om snel en accuraat je KernTalenten in kaart te brengen. Er zijn 23 KernTalenten, waaronder creativiteit, organisatietalent, zin voor initiatief, emotionele talenten op individueel niveau en op groepsniveau, rationaliteit, commercialiteit, naar buiten treden, etc..

Bovenop je ‘originele blauwdruk’ oefenen levensgebeurtenissen, cultuur, opvoeding, intelligentie, geslacht, enz. een enorme invloed uit op de ontwikkeling van jouw KernTalenten.

Een goed inzicht in jouw oorspronkelijke persoonlijkheid heb je nodig wanneer je een belangrijke keuze in je leven moet maken, zoals voor een studie of opleiding, een beslissing over een beroep of bij vragen in je relaties.

De essentie van de KernTalentenmethode

De essentie van de KernTalentenmethode is terug te vinden in je kindertijd. We gaan terug naar je kindertijd toen je tussen 4 en 12 jaar (begin puberteit) was en bevragen je over je favoriete kinderspelletjes. Als kind kies je onbewust voor specifiek speelgoed, spelletjes of activiteiten omdat die aansluiten bij je karakter, je mogelijkheden en je goesting om bepaalde dingen op een bepaalde manier te doen. Wat jij als kind wel of niet leuk vond, vormt de basis van jouw unieke KernTalentenprofiel. Je bent als mens uniek en niet in een ‘type’ of binnen een hokje samen te vatten.

De KernTalentenmethode van CoreTalents toetst je sterktes en zwaktes aan de hand van 23 KernTalenten.

Waarom is het zinvol om een KernTalentenAnalyse te laten doen?

Teveel aandacht besteden aan bezigheden die niet aansluiten bij jouw talenten en interesses, kosten je energie, ontnemen je motivatie, bezorgen je frustratie.

Het is echter niet gemakkelijk om uit een overvloed aan jobmogelijkheden en studierichtingen een keuze te maken die afgestemd is op jouw interesses en vaardigheden. Misschien is onze diepste behoefte in het leven wel de weg naar onze diepste kern te vinden en van daaruit die keuzes te maken.

Via een KernTalentenAnalyse kan je voor jezelf het volgende achterhalen:

  • jouw aard (jouw unieke karaktereigenschappen)
  • jouw potentieel (dat wat je tot ontwikkeling kan brengen)
  • jouw intrinsieke motivatie (je goesting om je ergens voor in te zetten)

Het resultaat van de KerntalentenAnalyse zorgt ervoor dat je met specifieke aandacht kan kijken naar je persoonlijke behoeften. Eens je op weg bent naar je ‘werkelijke zelf’  krijg je energie. Je kan keuzes maken in het leven die aansluiten bij jouw sterkte KernTalenten waardoor je energie, passie, motivatie… en succes zal ervaren.

Wil je graag meer weten ?

Op de website van CoreTalents vind je heel wat achtergrondinformatie terug over de methode.

Talent5